18 December, 2017

Câmpulungenii şi-au luat Parcul înapoi

Gradina Publica 3

        “Dreptate până la capăt” a fost sloganul de campanie al USL în precedenta campanie electorală. Şi s-a văzut că românul este mare iubitor de dreptate. Aşa se explică faptul că “tăvălugul USL-ist” ar fi fost capabil să câştige Primăria Câmpulung în 2012 chiar şi cu o maimuţă în rolul de candidat la funcţia de primar. Aşa se explică şi înscăunarea lui Călin Andrei, pentru a treia oară descălecător în dregătoria de la poalele Mateiaşului, după ce în precedentele două mandate nu a făcut altceva decât să asiste neputincios cum se degradează, din toate punctele de vedere, Câmpulungul.

        Acum, după ce Călin Andrei a fost el însuşi “descălecat”, sarcina de a se preocupa de trebile oraşului îi revine viceprimarului Liviu Ţâroiu, care nici el nu se simte prea bine fiind demis prin vot de către majoritatea din Consiliul Local.

        Din cel mai drag proiect al fostului primar Călin Andrei, intitulat pompos “reabilitarea centrului istoric al Câmpulungului…” s-a ales praful. Şi pulberea.  Pe centrul istoric nu s-a mişcat niciun fir de iarbă, pe Bulevardul “Pardon” piatră cubică – canci, Gradina Publică “Mersi”  şi Parcul Kretzulescu – închise, după ce au fost defrişate, iar bruma de lucrări care se execută, se fac în paşi de melc.

        În condiţiile enunţate mai sus, nemaiavând unde să-şi plimbe copiii sau nepoţii, câmpulungenii s-au decis să-şi facă ei înşişi “dreptatea până la capăt”. Săptămâna trecută, un grup numeros de oameni nemulţumiţi de starea de fapt a lucrurilor,  a forţat intrarea în Gradina Publică, spre nemulţumirea agenţilor de la Poliţia Locală şi a semi-viceprimarului Liviu Ţâroiu care şi-a văzut pentru o clipă visul de a tăia panglica, spulberat.

         Gradina Publica 2 

         Din (ne)fericire, bucuria copiilor aducătoare de mulţumire părinţilor şi bunicilor nu va dura foarte mult, întrucât ceea ce a mai rămas din autoritatea locală va lua măsura interzicerii accesului în Grădina Publică. Din nou. Însă, pe bună dreptate, existând riscul unor tragedii, deoarece încă sunt pericole nenumărate pentru integritatea şi chiar pentru viaţa micuţilor (gropi pline cu apă, bănci instabile, neconsolidate, grup sanitar nefuncţional, etc.).

         Cât timp vor mai avea de aşteptat câmpulungenii până lucrurile vor reveni la normal ?

         Va apuca Liviu Ţâroiu să taie panglica ?

         Întrebări la care doar timpul va da un răspuns.

         Vom reveni !

About The Author

Related posts

Leave a Reply