18 December, 2017

Câmpulungul – oraş acvariu. E de bine ?

acvariu

Zilele trecute, într-o postare pe facebook, prietenul nostru Norris Măgeanu îşi arăta indignarea faţă de faptul că, despre Câmpulung, apar în presă numai nenorociri, numai lucruri îngrozitoare. Până la un punct, indignarea proaspătului preşedinte al F.R.A.S. este perfect justificată. Norris Măgeanu ţine la Câmpulung, el insuşi fiind descendent al unei familii respectabile, unul dintre puţinii câmpulungeni care nu au uitat de unde au plecat, care încearcă să reprezinte cu cinste orăşelul de la poalele Mateiaşului. Şi poate că ar merita să apară mai multe materiale pozitive despre Câmpulung. În fond, sunt şi lucruri frumoase care merită semnalate, sunt şi oameni de ispravă care trudesc şi care îşi lasă amprenta asupra realizărilor cotidiene. Din nefericire, aceştia sunt din zi în zi mai puţini.

 

Şi aici, punctele noastre de vedere se despart. Aş vrea să putem vorbi mai mult despre elevii noştri olimpici şi despre rezultatele lor excepţionale, dar nu pot pentru că tocmai astăzi şcolile din oraş sunt închise, pe motiv de lipsă de apă. O avarie la magistrala de aducţiune a apei din polderul de la Lereşti către Staţia de tratare de pe Calea Pietroasă a lăsat şi Câmpulungul şi câteva comune fără apă complet. Avarii se pot întâmpla oricând, dar Dorel … la mai puţin de trei ore după ce au trecut ziariştii în documentare şi-a băgat picioarele şi a lăsat totul baltă. Poate ar trebui să-l scuture cineva de urechi pe Dorel, dar ştiţi cum se spune “de câţi bani, atâta peşte”, adică … la cât de prost sunt plătiţi angajaţii de la Edilul e aproape normal să-i doară la bască de faptul că zeci de mii de suflete nu au apă să arunce în closet. Şi aşa se face că în oraş sunt cozi la maşinile pompierilor cu apă, mai ceva ca pe vremea lui Ceauşescu.   dorel_gandeste

 

Mi-aş dori să scriu despre oameni de valoare, care lasă în urma lor ceva semnificativ, ceva despre care se va vorbi în timp … dar trebuie să vorbesc despre Liviu Ţâroiu care se agaţă cu dinţii de funcţie. Nu l-a făcut viceprimar nici soţia, nici amanta, nici sponsorul lui binecunoscut. L-a investit în funcţie o anumită majoritate a consilierilor locali. Tot o anumită majoritate a consilierilor locali l-au demis. Ori asta, în accepţiunea domniei sale, pare a fi crimă de lezmajestate. (pentru neiniţiaţii de la Primăria Câmpulung : LEZMAJESTÁTE s.f. Crimă de lezmajestate = jignire adusă persoanei sau autorității unui suveran, în țările monarhice, pedepsită de lege ca o crimă. [Scris și lezmaiestate, lese-majestate. / după fr. lèse-majesté].). Mai nou, aud că şi lui Călin Andrei i-ar fi luat Dumnezeu

minţile şi, în loc să părăsească funcţia cu bruma de demnitate care i-a mai rămas neterfelită, caută să conteste ordinul Prefectului privind încetarea mandatului de primar înainte de termen. În ambele cazuri, se vorbeşte că tartorul ar fi “bulibaşa” Nae Ghinea,care, în loc să-şi vadă de însărcinările din fişa postului, se joacă cu curul gol pe lângă legea abuzului în serviciu sculată.

 

În loc de concluzie, mi-aş dori să le pot transmite tuturor celor plecaţi din Câmpulung veşti bune, să vorbim despre economia renăscută, despre veniturile decente ale muscelenilor, despre investiţii. Din nefericire, se pare că singura activitate profitabilă este prostituţia. Dar şi asta e ilegală. Gurile rele vorbesc despre numeroşi investitori care de-abia aşteaptă adoptarea unei legi privind legalizarea celei mai vechi meserii. Să vezi atunci dezvoltare, turism sexual, renaşterea spirituală a primei capitale a Ţării Româneşti. Spunea cineva că asemănarea dintre Câmpulung şi un acvariu este aceea că amândouă sunt închise şi au mulţi peşti în ele.

 

La final l-aş întreba pe Norris Măgeanu, ca de altfel pe toţi cei cărora le plânge sufletul pentru Câmpulung, în ansamblu celor enumerate mai sus, e de bine ?

About The Author

Related posts

Leave a Reply