18 December, 2017

Constantin Nicolescu – 7 ani şi 8 luni de puşcărie; Călin Andrei – 3 ani cu suspendare, başca 100 de ore de muncă în folosul comunităţii

Calin

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat astăzi sentinţa definitivă în dosarul “şcolilor”. Deşi a fost ceva mai înţelegător cu inculpaţii, completul a decis totuţi ca fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu să meargă la puşcărie pentru 7 ani şi 8 luni. Aceasta este pedeapsa cumulată pentru toate capetele de acuzare, la care s-a adăugat şi un spor de pedeapsă.

În aceeaşi cauză, primarul municipiului Câmpulung Călin Ioan Andrei este condamnat la 3 ani de închisoare. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe o perioadă de probă de 4 ani. În această perioadă de probă, Călin Andrei trebuie să presteze 100 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Centrului de copii Bambi – Câmpulung, sau la Primăria Valea Mare Pravăţ. De asemeni, instanţa a decis interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, d, k C.p. pe o perioadă de 5 ani.

În baza art. 93 C.p. pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

– Să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş conform programului stabilit de consilierul de probaţiune

– Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa

– Să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile

– Să comunice schimbarea locului de muncă

– Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă

– Să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.

 

Pedepse similare cu cea primită de Călin Andrei au fost dispuse şi în cazul lui Gheorghe Nicuţ – fostul primar al municipiului Curtea de Argeş şi Ion Popa – primarul localităţii Stâlpeni.

Dacă în ceea ce-l priveşte pe Constantin Nicolescu, acesta este posibil să se predea în cursul zilei de astăzi, primarii Călin Andrei şi Ion Popa vor aştepta ca Prefectul să emită ordine de încetare a mandatului.

About The Author

Related posts

Leave a Reply