18 December, 2017

”Groparii” uzinei ARO când vor merge la “brutărie” ?

aro

În prezent, la uzina Dacia lucrează aproape 14.000 de argeşeni. Peste 10.000 de muncitori lucrează la alte 40 de societăţi care furnizează piese şi subansamble pentru Dacia. În anul 2014, judeţul Argeş a contribuit în proporţie de 10% la exporturile României şi asta se datorează în cea mai mare măsură constructorului de automobile de la Mioveni.

Prin comparaţie, în urmă cu 20 de ani pe platforma ARO trudeau aproximativ 12.000 de muncitori, iar autoturismul de teren fabricat la Câmpulung devenise o mândrie naţională.

Astăzi, platforma uzinei ARO arată ca după cel de-al doilea război mondial. Ruine, moloz, bălării, rodul unei politici de căcat şi în egală măsură al unui management de aceeaşi calitate.

Ce s-a întâmplat ? Pe cine a supărat ARO ? Cine a stabilit soarta a zeci de mii de suflete ? Cu ce preţ ? Întrebări la care toţi cei care au avut ceva în comun cu ARO ştiu răspunsurile. Sau fiecare are propriile răspunsuri.

Cine plăteşte pentru dezastrul de la ARO ?

Aici este destul de greu de dat un răspuns simplu.

Logic, în primul rând cei care şi-au pierdut locul de muncă, bucata de pâine de pe masa copiilor, speranţa pentru ziua ce va veni.

Pe urmă, toţi locuitorii oraşului, Câmpulungul ajungând un oraş în moarte clinică, aproape imposibil de resuscitat.

Nu în ultimul rând, firmele care au căpuşat ARO, care chiar dacă şi-au făcut un cheag pe spinarea uzinei acum trebuie să trăiască într-o piaţă reală, unde e mai greu să ciuguleşti.

Cei care cred în justiţia divină au avut în ultima vreme semne că aceasta s-ar putea înfăptui chiar în timpul vieţii noastre. Au început să cadă şi capetele celor care se fac vinovaţi de grozăviile de la ARO. Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş este deja la “brutărie”. E drept pentru alte fapte, dar aşa se întâmplă şi la case mai mari – Al Capone a fost prins de fisc, dacă am reţinut exact. Cine ar trebui să-i ţină companie “vecinului” pentru a răzbuna într-o masură oarecare amărăciunea foştilor muncitori de la ARO ?

Vacaroiu3 seban mihailescu3 gheorghe marin3

Nea Nicu “Vodcăroiu” ? Şerban Mihăilescu ? Gheorghe Marin ? …

Directorii şi directoraşii care s-au înfruptat din organismul muribund, de la Giuvelcă încoace ?

Dar primarii Câmpulungului din ultimii 25 de ani ?

About The Author

Related posts

Leave a Reply