18 December, 2017

Metaforele lui Polexe

Polexe2

La conferinţa de presă săptămânală, susţinută la sediul Consiliului Judeţean Argeş, vicepreşedintele liberal – sau, fost liberal (!?) – Constantin Polexe a vrut să fie spiritual, dar a dat cu mucii-n fasole. Întrebat de ziarişti, unde este preşedintele CJ-ului Florin Tecău, Polexe a încercat să salveze aparenţele minţind că acesta s-ar afla la Bucureşti pentru a rezolva nişte probleme ale locuitorilor Argeşului. Pris cu minciuna de către un jurnalist de la institutiilestatului.ro, Polexe a simţit că se umflă muşchii pe el şi a devenit brusc spiritual:

“Domnul Tecau a fost plecat la Bucureşti să rezolve nişte probleme de-ale argeşenilor. Nu ştiam că s-a întors dar nu vă ocoleşte pe dumneavoastră jurnaliştii. Ştiu că sunteţi supăraţi că la mulţi dintre dumneavoastră v-a spart sifoanele!”

Ce a vrut să zică moftangiul ? Care sifoane ?

Nu vă imaginaţi o coadă ca pe vremea “împuşcatului” la care ziariştii aşteaptă să-şi umple sticlele cu mult râvnitul lichid cu bule!

Cel mai probabil, metafora lui Polexe se refereă la banii pe care fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu i-ar fi “sifonat” către anumiţi ziarişti pentru a avea o presă favorabilă, pe care – vezi Doamne! – Tecău nu i-ar mai “sifona”.

Aşa să fie, oare ? Are Tecău atâta sânge în instalaţie ? Nu spunea Tecău mai deunăzi, că-şi foloseşte sângele din instalaţie “puţin şi rar” ?

Şi de ce sare Polexe în ajutorul lui Tecău ? Are el ceva de câştigat ? Sau doar a vorbit când trebuia să tacă ?

About The Author

Related posts

Leave a Reply