18 December, 2017

Norris Măgeanu – Ovidiu Mazilu 45 – 34

norris mageanu

Nu, nu este un scor de baschet. Acesta a fost rezultatul votului în turul al doilea al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Altfel spus, tinereţea a primit o şansă.

Cum a ajuns Norris aici ? A fost greu ? Ce urmează ?

În primul rând trebuie precizat că Norris Măgeanu s-a luptat cu fosta conducere, cu oamenii aflaţi la butoane. Ovidiu Mazilu – preşedintele FRAS timp de două mandate şi Emanuel Ilina – vicepreşedintele în exerciţiu. Cine îşi imaginează că a fost simplu, se înşeală. Norris a trebuit să ducă o campanie dificilă, să convingă reprezentanţii cluburilor afiliate de perspectiva pe care o oferă platforma sa, de necesitatea unei schimbări reale la vârful federaţiei. În ultimă instanţă, se pare că tocmai adeversarii săi i-au ridicat mingea la fileu, întrucât şi-au divizat şansele, concurând în echipe separate. Altfel, Norris ar fi pierdut … cu felicitări.

A trecut ce-a fost greu ? Nicidecum ! Greul de-abia acum începe. Proaspătul preşedinte al FRAS trebuie să convingă, să dea dovadă că este un bun administrator al activităţii în motorsportul românesc, să nu dezamăgească. În discursul susţinut după aflarea rezultatului, Norris Măgeanu a promis că va face o federaţie frumoasă, că va veni cu idei noi, dar şi că va fi receptiv la ideile venite din partea cluburilor, dând dovadă în acelaşi timp de o transparenţă reală. Deziderate destul de importante.

Ţinând cont de faptul că va avea alături, în funcţia de vicepreşedinte, un alt muscelean – Cătălin Nicolaescu, nu putem decât să sperăm că va reuşi să ducă la bun sfârşit un mandat destul de greu. Nu de alta, dar am mai avut musceleni în funcţii de preşedinţi de federaţii naţionale, despre care am auzit doar lucruri cu iz penal … Federaţia Română de Bob … sanie … chestii de astea ?!? …

About The Author

Related posts

Leave a Reply